Er du begyndt oftere at springe oksekød over, når du handler ind til aftensmaden i supermarkedet?
En klokkeklart flertal af B.T.-læserne svarer i en afstemning, at de heftigt stigende priser på oksekød har haft en betydning for deres indkøb.
61 procent svarer, at de køber mindre hakket oksekød end før, mens 21 procent svarer, at de er helt stoppet med at købe hakket oksekød.
Så det er i alt 82 procent af de cirka 46.000, der søndag aften klokken 21 har stemt, der svarer, at de stigende priser har haft betydning for deres køb af hakket oksekød.
18 procent svarer, at de køber samme mængde hakket oksekød som før de stigende priser.
»Det er fuldt forståeligt, at så stor en del, der svarer i afstemningen, har reageret på, at priserne er steget så meget på oksekød,« siger Ann Lehmann Erichsen, der er forbrugerøkonom hos Sydbank.
Det er i weekenden kommet frem, at salget af oksekød hos flere af branchens største aktører er faldet mellem 10 og 20 procent.
»Priserne har tydeligvis ramt en smertetærskel, hvor forbrugerne begynder at trække sig og købe mindre oksekød. Det er simpelthen blevet for dyrt,« siger seniorkommunikationsrådgiver i Coop Danmark Jacob Lassen til jp.dk.
Alene siden nytår er prisen på oksekød steget med 21 procent, viser en opgørelse, som Danmarks Statistik har lavet for samme medie.
Ann Lehmann Erichsen er selv begyndt at købe mindre oksekød.
I stedet er hun begyndt at købe mere hakket kylling.
»Det er ikke bare på grund af, at det er bedre for klimaet, men fordi det er billigere, og så smager det egentligt udemærket, når man har vænnet sig til smagen,« sagde hun lørdag til B.T.
Direktøren for FødevareDanmark vurderer, at prisen for oksekød aldrig vil falde igen. Læs mere HER.