Følelserne sidder til tider helt uden på tøjet, når der diskuteres fyld på pizza, og i sær debatten om ananas på pizza kan helt reelt få sindene i kog.
Men ude i verden er det endnu vildere, fortæller Gorm Wisweh, som er autodidakt kok og indehaver af Gorms Pizza, i det seneste afsnit af podcasten Spar Kassen.
Om pizza-debatterne lyder det:
»Det er dejlige fraktioner (i pizza-debatter, red.). Jeg elsker det. I Danmark er det jo lidt mere venskabeligt på en eller anden måde,« fortæller Gorm Wisweh:
»Der er en pizzaiolo i Napoli, som hedder Gino Sorbillo, som jeg har bagt pizza med. Han er verdenskendt. Han har lavet verdens længste pizza. Han er ret vild. Men han har jo så formastet sig til i Napoli, arnestedet for pizza, at putte ananas på en pizza.«
»Og det er jo eksploderet fuldstændigt. Han får jo trusler og bliver sagsøgt og alt muligt. Det er helt vildt. Så det er på et lidt andet niveau. I Danmark kan man dog grine af det.«
Gorm Wisweh fortæller, hvordan han selv blev 'omvendt' til at lave pizza med ananas i sin egen kæde i en periode.
»Jeg vil sige, til Berlingske Medias fortjeneste, at jeg for en del år siden siden blev ringet op af en journalist herfra, og der blev jeg spurgt til, at man i en afstemning kunne se, at den mest spiste ret i Danmark var en ananaspizza. Det var nok i forbindelse med, at Dan Jørgensen (S) fik kåret stegt flæsk som nationalret,« fortæller Gorm Wisweh:
»Og så havde vi en snak om det, og jeg blev så spurgt til, om man kan lave en god Hawaii-pizza. Og der sagde jeg bare 'nej'. Men så tænkte jeg over det, og tænkte at det var så lidt mig ikke at tage det som en udfordring. Så jeg lavede den i vores butik i Torvehallerne, og den gik så godt, at vi havde den i fem år.«
Hør mere om, hvordan du laver en perfekt pizza - og Gorm Wiswehs bedste pizza-tricks - i den seneste udgave af Spar Kassen.
Lyt hos Apple Podcast, Spotify eller ved at klikke play herunder.