Hakket oksekød er steget så meget i pris, at det ikke længere bare er allemandsspise.

Det mener Ann Lehmann Erichsen, der er forbrugerøkonom hos Sydbank. 

»Med de prisstigninger, der har været på oksekød, vil jeg betegne det som en luksusvare,« siger hun. 

Alene siden nytår er prisen på oksekød steget med 21 procent, viser en opgørelse lavet af Danmarks Statistik for jp.dk

Og fra april 2021 til juni i år er priserne for oksekød steget med 30,4 procent

»Det er jo helt ekstremt. Altså kødpriserne er jo helt ekstreme,« sagde 26-årige Hannah Engmose Johansen, som er studerende og har været nødt til at skære helt ned for sit kødforbrug, 5. august til B.T.

Flere af dagligvarebranchens største aktører oplyser da også, at salget af oksekød i 2025 er faldet mellem 10 og 20 procent målt i mængder.

»Priserne har tydeligvis ramt en smertetærskel, hvor forbrugerne begynder at trække sig og købe mindre oksekød. Det er simpelthen blevet for dyrt,« siger seniorkommunikationsrådgiver i Coop Danmark Jacob Lassen til jp.dk. 

Priserne for oksekød er steget heftigt.
Priserne for oksekød er steget heftigt. Foto: Liv Latricia Habel
Vis mere

Ann Lehmann Erichsen er selv begyndt at købe mindre hakket oksekød.

»Jeg er jo ikke stoppet helt med at købe hakket oksekød, men jeg er begyndt at købe mere hakket kyllingekød,« siger hun.

»Det er ikke bare på grund af, at det er bedre for klimaet, men fordi det er billigere, og så smager det egentligt udemærket, når man har vænnet sig til smagen.«