Der er mere dårligt nyt til alle danskere, der godt kan lide oksekød.

Priserne for oksekød fortsætter nemlig med at stige, skriver Jyllands-Posten.

Mediet refererer til en ny opgørelse fra FN’s fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, der viser, at prisen på oksekød i juli satte rekord på de globale råvaremarkeder.

Og det rammer også forbrugerne i Danmark, der med forsinkelse kan forvente endnu højere priser for oksekød.

Det er især en stigende interesse fra kunder i de sydeuropæiske lande, der får de danske kødproducenter Himmerlandskød og Danish Crown til at eksportere mere til udlandet.

Slagteriernes stigende eksport er med til at forklare, hvorfor de danske forbrugerpriser på oksekød foreløbig forbliver rekordhøje.

Alligevel er der ikke udsigt til, at der bliver produceret mere kød i Danmark, som ellers kunne øge udbuddet og presse priserne lidt nedad

»Jeg har været i branchen i 50 år, og jeg har aldrig før oplevet, at så høje priser ikke får produktionen til at stige,« siger Lars Andersen, der er adm. direktør for kreaturslagteriet Himmerlandskød, til Jyllands-Posten.