Danmarksdemokraternes formand, Inger Støjberg, kommer med skarp kritik af statsminister Mette Frederiksen (S) for slet ikke at holde ord.

Hun mener, at oksekødet bliver helt overset i den kommende finanslov.

Her er det chokoladeafgiften og kaffeafgiften, der vil blive reduceret,  men der er intet om oksekødet, der jo er steget heftigt i pris den seneste tid. 

»Mette Frederiksen lovede før sidste folketingsvalg, at det ikke måtte blive dyrere for en enlig mor at lave spaghetti og kødsovs til sine tre børn, der alle sammen i øvrigt var drenge og spillede fodbold,« siger Inger Støjberg og tilføjer:

Priserne for oksekød er steget og steget den seneste tid. 
Priserne for oksekød er steget og steget den seneste tid.  Foto: Liv Latricia Habel
Vis mere

 »Nu er det så kaffe- og chokoladeafgiften, de vil gøre noget ved, alt imens man kan se, at prisen for oksekød stiger og stiger.«

 Hun påpeger, at den CO2-afgift, der sidste år blev vedtaget, rammer landmænende med kvæg, og det gør det i sidste ende dyrere at være dansker. 

»Jeg vil meget gerne gå med til at kigge på chokoladeafgiften, men jeg synes, at man til at begynde med skulle have ladet være med at indføre afgifter på de erhvev, der producerer fødevarer, der er helt nødvendige for os,« siger Inger Støjberg. 

Fredag har Mette Frederiksen skrevet et opslag på Instagram, hvor hun selv tager bladet fra munden om de skyhøje priser på fødevarer.

Her er statsminister Mette Frederiksen (S).
Her er statsminister Mette Frederiksen (S). Foto: Guillaume Horcajuelo/EPA/Ritzau Scanpix
Vis mere

Her skriver statsministeren, at hun har hørt, at nogle påstår, at problemerne med de vilde prisstigninger skyldes CO2-afgiften.

'Men afgiften indføres først om fem år i 2030. Og det forklarer jo ikke de prisstigninger, vi ser lige nu,' skriver Mette Frederiksen. 

Inger Støjberg, hvordan kan du nævne CO2-afgiften som en grund til stigningen på priser, når Mette Frederiksen skriver, at den først gælder fra 2030?

»Vi ser jo allerede nu, at landmændene er begyndt at reagere på den her afgift. Flere landmænd vælger at producere færre kvæg på grund af usikkerheden, og så bliver der mindre kød i køledisken, og dermed blive priserne højere,« siger hun.