Hans aske skal deles mellem Færøerne og Danmark. 

Og blomsterne fra bisættelsen vil blive kørt fra kirken på Frederiksberg til gårdhaven på Søllerød Kro.

Den nyligt afdøde restaurantchef Jan Restorff fra Søllerød Kro er blevet massivt hyldet for sin enestående rolle i den danske restaurationsbranche, efter at længere tids sygdom i søndags satte en stop for hans 57-årige liv.

»Det har været overvældende med al den opmærksomhed. Jan var jo en enestående person, der gjorde alt godt for alle mennesker omkring sig. Men det er lidt svært at håndtere, fordi der er så mange, der nu rækker hånden ud,« fortæller hans hustru - Kira Restorff - til B.T.

Hun oplyser, at bisættelsen kommer til at foregå fra Godthåbskirken på Nyelandsvej på Frederiksberg torsdag 14. august klokken 11.

Her vil alle kunne deltage, og efterfølgende vil der være et arrangement af mere privat karakter i København.

»Han skal kremeres, hvorefter asken bliver delt i to, så halvdelen kommer til at ligge på den ældre kirkegård her på Frederiksberg, og den anden halvdel i Thorshavn på Færøerne ved siden af hans forældre,« oplyser Kira Restorff.

»På et tidspunkt vil der også komme til at være en ceremoni på Færøerne, men tidspunktet er endnu ikke besluttet. Det kommer til at ske, når roen igen har lagt sig her i Danmark og vi er klar til at tage den på Færøerne også,« tilføjer hun.

Efter bisættelsen på Frederiksberg på torsdag vil alle blomsterne fra kirken blive kørt til Søllerød Kro af bedemanden, hvor de skal lægges rundt om springvandet i kroens gårdhave, så kroen også i en vis forstand kommer til at indgå i hans bisættelse.

Jan Restorff nåede at være det helt centrale omdrejningspunkt og gæsternes omsorgsfulde vært gennem 26 år som restaurantchef på Søllerød Kro.

Selv ville han helst betegnes som 'opvarter', og han nåede at blive et ikon for sin legendariske evne til at aflæse og hygge jovialt om hver enkelt gæst.

»Vi vidste godt, at der ville blive stor opmærksomhed i forbindelse med hans død. Men når man pludselig oplever det, bliver man virkelig overvældet. Jeg har haft svært ved at tage imod al opmærksomheden, fordi det også rammer ens følelser. Det er voldsomt at mærke, hvor vellidt han var over det hele,« siger Kira Restorff.

»Jeg vidste også, at han var sådan og ville få meget opmærksomhed, men jeg er ekstremt overvældet over alle de beskeder og henvendelser, der er kommet. Vi vidste det godt, men var alligevel ikke rigtig forberedt. Vi vidste også, at han skulle dø, men vi var heller ikke rigtig forberedt på det, da det skete, selv om vi havde arbejdet os derhen ad,« tilføjer hun.

En række kendte danskere har skrevet mindeord om Jan Restorff, blandt andre dramatiker og restauratør Adam Price, som beskrev Restorff som »en institution.«

Sønnen Tórur Restorff skal nu fungere som restaurantchef på Søllerød Kro i stedet for sin far.