Et krydderi – eller rettere smagsforstærker – er blevet særdeles populært herhjemme.

Faktisk er det blevet så populært, at landets asiatiske onlinesupermarkeder har oplevet en stigning af salget. Det skriver DR

Smagsforstærkeren har det mundrette navn mononatriumglutamat, men kendes nok bedst ved forkortelsen MSG. 

Med blot en lille mængde af den hvide pulver, kan man fremhæve den allerede eksisterende umamismag i retter – noget man ofte gør i de asiatiske køkkener. 

Hos Pandasia, som kalder sig Danmarks største asiatiske onlinesupermarked, har man mærket danskernes nyfundne kærlighed ved MSG. Sidste år solgte de godt 4.000 poser MSG sammenlignet med knap 1.300 i 2021. 

DR har talt med indehaveren af Pandasia, AnhDu Long Vu. Han mener, at vi ændret vores opfattelse af MSG herhjemme.

»Vores erfaring er, at MSG er gået fra at være et lidt »misforstået« produkt til at blive set som en naturlig smagsforstærker, især efter at flere madskabere på sociale medier har vist, hvordan det bruges i autentiske asiatiske retter,« siger AnhDu Long Vu til DR. 

MSG kan give hovedpine for nogle, men påstande om, at det skader hjernen, er ubegrundede, fastslog eksperter i 2019 i mediet tjekdet.dk.