Priserne på flæskesteg og ribbenssteg er raslet ned i forbindelse med jul, og det gør ikke kun julemaden billigere, det kan også spare dig ret mange penge et godt stykke ind i det nye år.De to stege kan nemlig skæres om til meget andet, og hvis du køber ind til de voldsomt lave priser, der er op til og lige efter jul, er der virkelig penge at spare.B.T. har allieret sig med kokken Thomas Alcayaga fra bloggen madetmere, og han giver dig her en række tip til, hvordan du får meget mere ud af den billige julesteg.Udstyr dig selv med en rulle frostposer, en vægt, nogle billige stege, en skarp kniv og gør plads i fryseren.KoteletterEn pakke med 500 gram koteletter koster hurtigt 40 kroner, men hvis du køber flæskesteg til de priser, der er lige nu: helt ned til 8,95-9,95 kroner halvkiloet, og går i køkkenet med en skarp kniv, er der virkelig penge at spare.»Flæskestegen kan du skære koteletter ud af. Skær dem i en tykkelse på et par centimeter og frys dem ned,« forklarer Thomas Alcayaga.Køber du 2,5 kilo flæskesteg til 8,95 kroner halvkiloet og skærer op til fem poser med 500 gram koteletter i, har du altså sparet mindst 30 kroner pakken.TernTern af svinekød koster også hurtigt 35-40 kroner for 500 gram.Også her kan du spare rigtig mange penge ved at skære flæskesteg til 8,95 kroner halvkiloet ud i tern og putte dem i en frostpose.»Vil du lave en klassisk omgang paprikagryde, kan du også skære kamstegen i stykker og bruge den til det, hvor du ellers vil bruge mørbrad eller koteletter,« forklarer Thomas Alcayaga.Skærer du en steg på 2,5 kilo til 8,95 kroner halvkiloet op til fem poser tern à 500 gram, er du igen ude i en besparelse på omkring 26 kroner pakken.Ribbenssteg: Flæsk eller asiatiskSå er der ribbensstegen, som også kommer godt dernedad prismæssigt lige nu.»Ribbensstegen kan du skære flæsk i skiver ud af og lave om til stegt flæsk,« forklarer Thomas Alcayaga og fortsætter:»Du kan også skære sværen af og gå asiatisk på den og brassere den med noget soya, fond, hvidløg og citrongræs. Brasser den en times tid under låg ved svag varme, og så kan du skære den i skiver eller i mindre stykker.«Hakket svinekød?Flere brugere på sociale medier viser, hvordan de køber kamsteg eller ribbenssteg og kværner det om til hakket svinekød.Her mener Thomas Alcayaga dog ikke nødvendigvis, det er besværet værd.»Kammen på en flæskesteg er typisk for mager til at lave hakket kød ud af, men den er måske fin nok med ribbensstegen.«»Men generelt kan det ikke betale sig at lave hakket kød ud af det. Man kan altid få billigt hakket svinekød, mens koteletter og flæsk i skiver typisk er dyrere. Så det mas med at hakke det er ikke det værd.«