Flypassagerne i SAS Gold Lounge blev overrasket med mad fra Noma, da SAS mandag indledte nyt partnerskab med verdens bedste restaurant.
Der blev kigget op fra de bærbare og business-sektionerne i SAS Gold Lounge i Københavns Lufthavn mandag eftermiddag. SAS' mest ekslusive kunder fik sig en en eksklusiv overraskelse, da Restaurant Noma pludselig diskede op med flæskesvær med mælkechokolade midt i loungen, der kun er åben for Eurobonusmedlemmer med Guld- og Diamantkort, samt det sjældne Pantheonkort, som blot 2.000 personer har på verdensplan.
Den lille happening var startskuddet på et længerevarende samarbejde, der vil sætte fokus på skandinavisk kvalitet. Det er dog sandsynligvis kun de passagerer, der flyver oftest med SAS, og derved er med i bonusordningerne, der kommer til at mærke det nye makkerskab.
Vicepræsident for SAS brand og marketing, Stefan Hedelius, antyder, at man godt kan forberede sig på flere overraskelser:
"På en flyvetur ved man altid, hvad man kan forvente. Så det, vi gerne vil prøve at give tilbage til vores mest loyale kunder, er noget overraskende. Som for eksempel at servere mad fra verdens bedste restaurant," siger han.
Mandagens overraskelse bestod af fire retter, der trak nysgerrige men også lidt tilbageholdende loungegæster til. Der var læder af sommerens solbær med syltede hybenroser og salturt i en kålsandwich. En lidt mere grænseoverskridende snack var æbleskiverne med græshoppe og fyld af spinat, persille og løvstikke, som dog blevet revet væk alligevel. Flæskesværene med mælkechokolade og tyttebær viste sig også som en favorit.
Hvad parløbet i fremtiden helt præcist kommer til at byde på, kan man ikke få lokket ud af de nye samarbejdspartnere. Men sikkert er det, at det ikke kommer til at bringe Noma-mad ind på flybakkerne. Hverken Stefan Hedelius fra SAS eller Nomas direktør, Peter Kreiner, vil dog afvise, at man en dag kan spise på Noma for Eurobonuspoint. Men begge understreger, at samarbejdet kun er i opstartsfasen indtil videre.