En kørefejl og trafik forpurrede kvalifikationen for Magnussen. Men han ser muligheder i sprintløbet lørdag.

Det duftede af en potentiel startplads i den bedste halvdel af feltet, men Kevin Magnussen må nøjes med en startposition som nummer 14 til lørdagens sprintløb i Miami.

Haas-danskeren var femtebedst af alle i første kvalifikationsrunde, og den fart giver ham tro på, at han kan avancere i selve sprintløbet.

- Jeg tror, vi har en bil, som kan overhale, og forhåbentlig har vi farten til at kunne rykke frem i feltet, siger Magnussen i en pressemeddelelse fra Haas.

Teamkammerat Nico Hülkenberg var ikke så overbevisende i første kvalifikationsrunde, men klemte sig videre og kom endda med i den tredje og afsluttende kvalifikationsrunde. Han starter som tier.

Kevin Magnussen påtager sig sin del af skylden for, at han ikke kørte sig til en startplacering i nærheden af tyskeren.

- Jeg havde fantastisk fart og viste det i første kvalifikationsrunde, men jeg fik ikke lavet en god omgang i anden kvalifikationsrunde, lyder det fra Magnussen.

- Det gik galt i sving 7, hvor jeg bremsede for sent og ikke ramte linjen, og så var omgangen væk. På omgangen før røg jeg ind i trafik, så jeg havde ikke den i banken. Men farten i bilen er god.

Det er anden gang i år, at der er sprintløb på programmet. Formatet lever for fjerde sæson i træk og er skabt for at skabe løb, der ikke er lige så præget af pitstop-strategier.

Der er således ikke pitstop, og derfor handler det blot om at tilbagelægge de cirka 100 kilometer, som et sprintløb rummer, hurtigst muligt.

De baner, der lægger asfalt til sprintløb, udmærker sig ved gode overhalingsmuligheder for kørerne.

Kevin Magnussen har hentet et enkelt VM-point i denne sæson. Det rækker aktuelt til en 14.-plads blandt de 21 kørere, som har været i aktion i 2024.

/ritzau/