En amerikansk læge går til makronerne og raser mod McDonald's.

Robert G. DeBease skabte for nylig postyr på de sociale medier, efter at han delte en video af en to måneder gammel burger og pommes frites fra kæden, som ikke viste tegn på forrådnelse.

Det skriver Dagbladet.

'Dette 'mad' nægter at rådne, og det burde skræmme dig,' advarer han i opslaget.

Han finder det nemlig skræmmende, at måltidet ikke ser ud til at have ændret sig i 62 dage.

'Der er ingen tegn på mug. Der er intet forfald, og det forstår jeg ikke. Hvis det her var et almindeligt stykke brød, ville det have samme farve som frøen Kermit lige nu,' siger han yderligere i videoen.

Derfor mener Robert G. DeBease ikke, at hans McDonald's-bestilling kan være 'rigtig mad'.

Han hævder, at fastfoodproducenter som McDonald's pumper deres produkter med tilsætningsstoffer, der skal få produkterne til at se friske ud på ydersiden, mens de langsomt rådner den person, der spiser dem, indeni.

Kristina Johansen, kommunikationschef hos McDonald's Norge, forklarer, at dette er en problematisk teori, der dukker op fra tid til anden, og en myte, som restaurantkæden har reageret på tidligere.

Hun mener derfor, at der ikke er noget mystisk ved lægens resultat.

»Tørring er en af ​​de ældste kendte konserveringsmetoder, og det er det, der sker. Det er en kombination af meget høj hygiejne i håndteringen af ​​maden og udtørring af pommes frites, hamburgerboller og burgere over tid.«

»En burger med lav fugtighed rådner ofte ikke, fordi den tørrer hurtigt ud og har et lavt vandindhold, hvilket gør det svært for bakterier og skimmelsvamp at vokse. Hvis du havde ladet en burger med masser af salat og grøntsager ligge fremme, ville den være blevet muggen.«